9 Nov

Safety First genomineerd voor Gouden Roos

Safety First genomineerd voor prestigieuze Gouden Roos!

Productiehuis Shelter is met het VTM-programma ‘Safety First’ genomineerd in de categorie Beste Sitcom voor een Gouden Roos, het meest prestigieuze Europese festival voor amusementsprogramma’s op televisie. Uit meer dan 377 tv-inzendingen weet Safety First deze nominatie in de wacht te slepen, een grote blijk van internationale erkenning. De uitreiking vindt op 9 december 2015 plaats in het British Museum in London, meteen de ‘home town’ van Safety First’s twee enige medegenomineerden, de Britse sitcoms ‘Workaholics’ en ‘Catastrophe’.

Safety First brengt komische situatiehumor tussen security-agenten Dirk Porrez (Bruno Vanden Broecke), Ingrid Porrez (Ruth Beeckmans), Smos (Matteo Simoni) en Luc Turlinckx (Ben Segers). Ze blinken uit in onbekwaamheid maar vooral in een unieke vriendschap waarbij ‘Discipline, Dedication and Friendship’ centraal staan. De sitcom werd ontwikkeld, geproduceerd en geregisseerd door Tim Van Aelst van Shelter en zijn team. Na twee succesvolle seizoenen bij VTM, zijn zowel de slagzin van de 4 veiligheidsagenten als hun persoonlijke trekjes en one liners intussen parate kennis in Vlaanderen.

De Safety First-acteurs en –crew hebben sinds kort de opnames achter de rug van een bioscoopfilm rond de reeks. Daarin zal ook Tom Van Dyck één van de hoofdrollen in de wacht slepen. In de gelijknamige bioscoopfilm staat het Safety First-team in voor de bewaking van het wereldberoemde festival Tomorrowland. Ook de tot beste dj’s ter wereld gekroonde Dimitri Vegas & Like Mike zullen in de film een cameo spelen. De bioscooprelease is gepland op 10 december 2015, exact één dag nadat in London bekend gemaakt zal worden of het tweede seizoen van Safety First zijn nominatie als Beste Sitcom al dan niet zal weten te verzilveren.

Regisseur Tim Van Aelst : “Zelfs in mijn stoutste dromen had ik dit scenario niet durven bedenken : dat worden twee stressy dagen, maar wat een rollercoaster en vooral met z’n allen hier vereerd dat we genomineerd zijn én een film van de reeks mochten maken! Iedereen weet intussen dat ik evenveel waarde hecht aan een nominatie dan aan de award op zich, ook al maakt het dat natuurlijk nog mooier. Maar de timing van deze erkenning, zo kort voor de release van de film, geeft iedereen van ons team natuurlijk een ongelooflijke extra boost. De Gouden Roos is voor mij-  naast een Emmy natuurlijk – één van de meest prestigieuze awards uit de tv-sector. En we hebben het geluk er al een paar in onze kast te hebben staan met vorige producties. Of Safety First 2 het zal halen van de 2 Britse concurrenten? Daar durf ik niet om wedden. Maar als ik terugblik naar WAT ALS?2, dan liggen alle mogelijkheden open.” 

Tim Van Aelst verwijst hiermee naar de Gouden Roos voor WAT ALS?2 in 2013, waarbij de reeks zijn twee gevreesde Britse concurrenten het nakijken gaf. Safety First is voor het eerst genomineerd voor een Gouden Roos. Seizoen 1 werd wel al gelauwerd met de Vlaamse Televisie Ster voor Beste Comedy, won de Golden Intermedia Globe op het World Media Festival in Hamburg en was tevens genomineerd als beste sitcom op het BANFF World Media Festival in Canada.

Preview van ‘Safety First – The Movie’  via deze link : http://vtm.be/safety-first/bekijk-exclusief-de-trailer-van-safety-first-…
Volg alles rond Safety First & Safety First – The Movie via de officiële Facebook-pagina ‘Safety First’

TvBastards zoekt publiek!

Wil je een opname van een van onze programma’s bijwonen? Reserveer via onderstaande knoppen een plaats in het publiek.