1 Feb

De Keuken van Sofie met Nicholas

De Keuken van Sofie met Nicholas: van 01 februari t.e.m. 5 februari om 18.00

Er hangt een magische sfeer in mijn keuken en dat heeft alles te maken met mijn gast van de week: Nicholas! Eindelijk kom je te weten of hij even goed kan koken als goochelen…

Sinds enkele maanden eet Nicholas geen vlees meer, dus ik overlaad hem met aangepaste kookinspiratie.

Nicholas bracht zijn prille jeugdjaren door in Saudi-Arabië, waar zijn mama regelmatig chicken nuggets voor hem klaarmaakte. We bereiden onze eigen versie en ondertussen vertelt hij hoe zijn fascinatie voor street magic al vroeg de kop opstak.

Dinsdag staat er chili sin carne (d.w.z. zonder vlees) op het menu. Voor een keer moet ik zelf mijn trukendoos bovenhalen, want Nicholas houdt niet van witte bonen. Al denkt hij daar tijdens het proeven stilaan anders over.

Woensdag maken we Nicholas’ lievelingsgerecht: Eggs Benedict met zalm, avocado en spinazie. Hij heeft het al een paar keer proberen te bereiden thuis, maar telkens mislukt er iets… Ik leg de lat hoog en leer hem maar liefst zes eieren tegelijkertijd te pocheren.

Bij het buitenland denkt Nicholas meteen aan tapas uit Tenerife. Wanneer we proeven van onze tortilla met zoete aardappel, falafel en gevulde dadels met brie waant hij zich meteen weer aan het strand.

Vrijdagavond heeft Nicholas zijn eigen koffiemaler en -bonen mee en maakt hij de perfecte fruitige slow coffee klaar. Nog een stukje zelfgebakken pecan pie erbij en het weekend is begonnen!

Veel kijk-en kookplezier!

Maandag: Kippennuggets met gebakken pasta en courgettes

Dinsdag: Chili sin carne

Woensdag: Eggs Benedict met zalm, avocado en spinazie

Donderdag: Vegetarische tapas en alcoholvrije sangria

Vrijdag: Pecan pie

TvBastards zoekt publiek!

Wil je een opname van een van onze programma’s bijwonen? Reserveer via onderstaande knoppen een plaats in het publiek.